dinsdag 25 maart 2008

www.gravensteengroep.org + aankondiging debat


Vlaamse vrienden,

Flaminganten, dat zijn rechtse zakken, die homogene staten willen, een eenheidsras zonder toleranties. Vlaggengezwaai en leeuwengezang. Of dat is toch tenminste de karikatuur die men zo lang mogelijk van ons heeft willen ophouden. Maar dat plaatje blijkt minder en minder te kloppen. Op 22 februari publiceerden een twaalftal vooraanstaande Vlaamse intellectuelen die "vertrekken vanuit verschillende politieke en ideologische uitgangspunten" een manifest, genoemd naar de bekende burcht in het centrum van Gent: het Gravensteen.

De voornaamste bedoeling van dit manifest was aan te tonen dat de Vlaamse Beweging diverser is dan de eng-rechtse catalogering die men haar altijd toedicht. Daar is het wonderwel in geslaagd vind ik. Niet enkel is de polemiek binnen links-Vlaanderen volop bezig, steeds meer mensen vinden ook dat de invulling van het Vlaamse onafhankelijkheidsstreven niet volledig overgelaten mag worden aan rechts. De trein naar onafhankelijkheid is niet te stoppen, men springt er dus beter maar mee op.

Langs deze weg kan ik dus niet anders dan zoveel mogelijk mensen op te roepen dit manifest te ondertekenen. Bijna negenduizend mensen, waaronder ondergetekende (nummer 156), hebben sinds 22 februari dit manifest gesteund. En zelfs de gemeente Lennik heeft met eenparigheid van stemmen in haar gemeenteraad beslist als gemeente dit manifest te ondertekenen. En dat na één maand actie voeren.Om het debat over links-flamingantisme nog wat aan te wakkeren, organiseert Jong N-VA UGent op dinsdag 15 april een academisch debat aan de Universiteit Gent. Dit debat is gratis, en start om 20.00 uur in auditorium E op de campus Blandijnberg. Bij deze nodig ik jullie daar allen van harte op uit. Achteraf wordt nog een gratis glas geschonken in café Artevelde om de hoek.

Beste groeten,

Smithson.

PS: Klik door op de afbeelding om een duidelijke pdf te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten