zondag 27 mei 2007

"Met alle respect ..."

“Met alle respect, dat is nonsens.”, verklaarde Luc Van Der Kelen in zijn opiniestuk in het Laatste Nieuws van maandag 21 mei 2007. Hij had het over de uitspraak van Bart De Wever op het N-VA-verkiezingscongres die stelde dat België niet werkt. België werkt wel, vindt Van Der Kelen, en die stuurse nationalisten moeten nu maar eens ophouden met klagen: België behoort tot de top vijf of minstens top tien op economisch vlak en binnen België is Vlaanderen dan nog rijker dan dit Belgisch gemiddelde.

Hangt ervan af hoe je het bekijkt natuurlijk. België werkt inderdaad, maar slechts op voorwaarde dat Vlaanderen telkens weer toegeeft. België bestaat enkel nog doordat men erin geslaagd is de Vlamingen die in de meerderheid zijn, constitutioneel monddood te maken. In dit land leven een goeie zes miljoen Vlamingen en een goeie drie miljoen Walen, maar in feite maakt dat niet veel meer uit: door de staatsmisvorming van ’77 is de federale regering paritair samengesteld, wat het representativiteitsbeginsel, een van de hoekstenen van de democratie, al meteen onderuithaalt. België werkt dus inderdaad, maar enkel omdat de meerderheid van haar bevolking niet anders kan dan stilzwijgend toezien hoe een minderheid evenveel, zo niet meer macht heeft dan haar zelf.

Luk Van Der Kelen heeft dus inderdaad gelijk als hij zegt dat België economisch en sociaal aan de top staat. Het is inderdaad juist dat de levensstandaard in België hoog is en dat onze export groeit. Maar welk aandeel daarvan is te danken aan Vlaanderen? En hoeveel zeggingschap krijgt Vlaanderen in ruil voor de economische meerwaarde die zij creeërt, en waar heel België van meegeniet? In Boston hadden de Amerikaanse revolutionairen in 1773 daar een antwoord op: “No taxation without representation”

Misschien is het tijd voor een nieuwe “Tea Party”.

HLRF!

Smithson.

Powered by ScribeFire.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten