maandag 12 november 2007

Sauvons les francophones de Belgique

Vlaamse vrienden,

Internetactivisme is een goedkoop, snel middel waarmee je een massa mensen kunt bereiken, als ze je tenminste vinden op het net. Dat hebben ook enkele van onze franstalige "vrienden" begrepen. Sinds eergisteren is een nieuwe site "airborne": www.nouvellerevolution.net.tc. Na de besmeuringen van ons Vlaams Parlement met allerlei haatdragende slogans tegenover Vlamingen wordt nu opgeroepen tot:

- bloquer l’accès des 250 000 travailleurs Flamands se rendant à Bruxelles.
- créer des barrages [...]jusqu'a ce que le gouvernement Flamand abandonne Bruxelles et les communes à facilité
- Boycotter les Flamands! N’achetez plus de produits Flamands ! Aveve, Campina, Colruyt, Covee, Culinor, Delhaize, Flandria (fruits et légumes), Ford, Grimbergen, Hubo, Inbev (Stella, Jupiler, Leffe...), Karmeliet, Lidl, Makro, produits Mylène, Okay meubles, Omega pharma, les Université de Gent, Leuven, ... Volvo, Bières Westmalle, XtraZone

Dat ze besloten hebben van onze Westmalle af te blijven, stemt me gunstig, maar het is duidelijk dat dit een lafhartige actie is. Dit alles wordt gelegitimeerd vanuit de illustere analyse dat " 120 000 Francophones sont maintenant privés de leur droit le plus fondamental: le droit de vote." Hetgeen langs geen kanten klopt. Christian Van Eycken is de enige Franstalige die in Vlaanderen in een niet-faciliteitengemeente woont (in Tervuren, in de Sijsjeslaan begot) én verkozen is op de lijst Union des Francophones (een zusterlijstje van het FDF). De Franstaligen zijn dus niet "gedepriveerd" van hun meest fundamentele recht: ze kunnen wél stemmen op een Franstalige (lijst). Alleen wordt van die Franstalige geëist dat ie Nederlands spreekt. En dat is blijkbaar een brug te ver. Meneer Van Eycken spreekt ten andere perfect Nederlands, hij is immers ... germanist. Waar een wil is, is een weg, amis Francophones.

HLRF!

Smithson.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten